PauliKiuru1 Liikettä, sisua, toivoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kyber

Suomen tunnistautuminen on rikki

Valtori vastasi HS:n kysymyksiin ja he antavat vähätellen ymmärtää, että mitään ongelmaa ei ole, ja jos on, niin se on käyttäjissä. 

Keskustelun jatkuttava – Nato seuraavaan hallitusohjelmaan

Suomen puolustuspoliittinen ympäristö on muuttunut viimeisen vuoden aikana haasteellisemmaksi ja vaikeammin ennustettavaksi. Esimerkkeinä tästä ovat Ruotsin tilanne Nato-keskusteluineen sekä kyberturvallisuus. Ajankohtaiskeskustelu eduskunnassa on tarpeen. Jätin asiasta keskustelualoitteen kuluneella viikolla.

Pirstoutuuko internet?

Internet oli hämmästyttävän kauan rauhan, demokratian ja sananvapauden maailma. Demilitarisoitu vyöhyke asevaikutuksen ulkopuolella. Tai niin me luulimme. Me emme nähneet, kuinka erikoisjoukot olivat jo tunkeutuneet rajojemme taa ja kuinka jokaiseen nurkkaan oli asennettu valvontakamera.

Suomen kyberturvallisuus

Olin tänään juttelemassa aamu-tv:ssä kyberturvallisuudesta. Nykyään sähköinen sodankäynti on vakava asia jolla voidaan tuhota reaalimaailman järjestelmiä ja sekoittaa yhteiskunta yhtä tehokkaasti kuin pommittamalla. Suomen puolustus kyberuhkia vastaan on hämmästyttävän heikossa tilassa;  nyt vasta ollaan perustamassa turvallisuuskeskusta, jota koordinoi viestintäministeriö hyvin pienin resurssein. 

 

Turvallisuutta voisi kehittää näin:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä