PauliKiuru1 Liikettä, sisua, toivoa

Vaalilupaus: Poliisien määrä kasvaa hallituspohjasta riippumatta

Hallitusta kootaan viiden puolueen ympärille. Hallitustunnustelija jätti kaikille eduskunnassa istuville puolueille ja Liike Nyt-ryhmälle vastattavaksi kysymyspatteriston, johon kaikki puolueet vastasivat perusteellisesti. Liike Nytin vastaus oli seitsemän rivin pituinen. 

Jokainen puolue nosti turvallisuutta koskevassa osiossa poliisin resurssit esiin. Huomiota kiinnitettiin myös tuomioistuimiin, syyttäjään, tulliin ja rajavartiolaitokseen.  Eriarvoistuminen, syrjäytyminen, hybridivaikuttaminen, maahanmuutto sekä lähisuhde- ja perheväkivalta saivat lisäksi mainintoja.

Vastausten perusteelle voi pitää varmana, että poliisien määrään ja resursseihin tulee hallitusohjelmassa vahva kirjaus. Hallitusta muodostavista puolueista Keskusta totesi, että ”poliisien määrä on nostettava 7850 henkilötyövuoteen vuoteen 2023 mennessä.” Vihreät mainitsivat saman tavoiteluvun vuotta määrittelemättä. 

Vasemmistoliiton mukaan ”luotettava ja riittävästi resursoitu poliisi on turvallisen yhteiskunnan perusedellytys.” Heidän mielestään poliisien määrä on palautettava vuosikymmenen takaiselle tasolle ja läsnäoloa verkossa on vahvistettava.

RKP:n mukaan Suomi tarvitsee enemmän poliiseja, jotta kaikki tehtävät tulevat hoidetuksi. Määrärahoissa he korostavat erityisesti rikostutkijoiden riittävää määrää.

SDP korostaa, että turvallisuutta ja järjestystä ylläpitävillä viranomaisilla pitää olla riittävät resurssit ja työvälineet tehtäviensä hoitamiseen. SDP:n mukaan ”Poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen sekä oikeuslaitoksen resurssit on turvattava.” Tulkitsen SDP:n vastauksen niin, että myös henkilömäärään on saatava lisäys.

Hallitusta kokoavat puolueet ovat siis yksimielisiä siitä, että poliisin resursseja ja määrää on lisättävä. Mahdollisesti oppositioon jäävät puolueet eli Kokoomus, Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit ovat myös lisäysten kannalla. Kokoomus esitti määräksi 7850 ja PS yli 11 000.

Pauli Kiuru (kok)
Kansanedustaja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kokoomus olisi suurin puolue, jos olisi noudattanut Kiurun sääntöä viime kaudella.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kahta on vaikeaa tehdä; luvata ja täyttää.

Vasemmisto, varsinkin vasemman äärisiiven vasemmisto, suhtautuu poliisiin lähtökohtaisen vastenmielisesti, ellei se itse koordinoi poliisin toimintaa vrt. sodanjälkeinen punainen valpo.

RKP:n mainetekoihin voidaan lukea talousrikostutkinnan tehostamisen aktiivinen estäminen.

Vastahan keskustapuolue leikkasi siivut kaikilta viranomaisilta.

Vihreät varmaankin hankkivat poliisille sähköiset potkulaudat ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Vihreät ja vasemmistoliitto kannattavat nyt kyllä poliisien lisäämistä. Pitäähän jokaisen piuhan päähän saada poliisimies tai -nainen seulomaan sosiaalisen median vihakirjoituksia. Ja loput seuraamaan poliisien ja muiden viranomaisten yksityisiä tilejä, josko siellä rasismi velloo. Jokunen poliisi tietenkin koulutetaan joka yksikköön kuuntelemaan ja vasikoimaan työyhteisön rasistisista tai vihapuheista.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Hyviä poliiseja tarvitaan, se on selvä. Kuka huolehtii siitä, että he eivät ala valtansa turvin pomottamaan kansaa, ei pienissä eikä suurissa asioissa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Pelkäätkö Jorma Moll samaa kuin vasemmisto 70-luvulla, että Suomesta tulee poliisivaltio kun virkoja lisätään? Pelkosi on aivan turha vaikka poliisien määrää lisättäisiin kaksinkertaiseksi.

Näemmä vasemmistoliittokin on "poliisivaltion" pelosta luopunut!?

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Vasemmistoliiton kannan totuusarvoa voinee kyseenalaistaa kun ovat nimenneet ko. työryhmän vetäjäksi, ainakin näyttöjen peruustella, poliiseja vihaavan anarkistin Dan Koivulaakson.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Vaikka kuinka lisätään poliiseja ympäristörikosten tutkinta ei toimi. Miksi poliisi johto vaikenee laittomuuden edessä?

Miksi louhintaräjähteisiin liittyvät lain vastaisuus ja ympäristörikoksista tehdyt tutkimusvaatimukset katoavat tutkimattomina. Viranomaisten virkarikosten ja esteellisyyden vuoksi epäilyjä ei kirjata eikä tutkita. Miksi rikosilmoitukset muuttuvat kanteluiksi tai kansalaiskirjeiksi ”juttujen tappamista”. Laki edellyttää kirjaamaan aina tehdyn rikosilmoituksen ja poliisilla on esitutkintavelvollisuus, kun lakia on rikottu.

http://sanna50.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263996-avo...

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Mihin rajavartijoita tarvitaan? Puolustusvoimia sentään tarvitaan kantamaan rajan ylittävien vapaamatkustajapaikan vaatijoiden laukkuja.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Mihin rajavartijoita tarvitaan? Puolustusvoimia sentään tarvitaan kantamaan rajan ylittävien vapaamatkustajapaikan vaatijoiden laukkuja.

Airi Pulkkinen

"Eriarvoistuminen, syrjäytyminen, hybridivaikuttaminen, maahanmuutto sekä lähisuhde- ja perheväkivalta saivat lisäksi mainintoja."

On tullut aivan uusia väkivallanmuotoja. Evan, 29, kauhea kertomus Suomesta: Luopui hunnusta – raju kunniaväkivalta alkoi heti: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006099323.html

Nasima Razmyar (Monika-Naiset ry:n puheenjohtaja vuoteen 2017) oli pitkään tekemisissä kunniaväkivaltatapausten kanssa, mutta hänkin on vasta nyt uskaltautunut ulos asiassa. Päättäjätasolla keskustelua jarruttaa se, että pelätään maahanmuuttovastaiseksi leimautumista.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kunniamurha,mikä sairas ilmaus ja täysin skitsolle mielisairaiden toiminalle. Tämä ilmiö ei kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan. Joten sellaiset joiden kulttuuriin tai uskontoon se kuuluu,eivät taas kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan.

JOKAINEN VERONMAKSAJA ON MAKSANUT JA MAKSAA joka vuosi maahanmuuton kustannuksia MILJARDILUOKASSA,sekä lastensuojelun VARHAISEN PUUTTUMISEN ynm.kautta lisää 1,4 mirjadilla huostabisneksineen.JOS kotouttaminen ei ole vieläkään onnistunut ,kuten on vuosien ajan saatu nähdä ja kokea,on tällaisten murhien tekijöiden paikka muualla kuin suomessa.Ja piste.

Porvoon lapsimurha,Oulun raiskaustapaukset jne.Turun terroristiteko jne.

On omituista että poliisi on saanut lisärahaa nettipoliisien kyttäysoperaatioihin joiden kärki kohdistuu suomalaisten tavallisten ihmisten facebook ja sähköpostien,yksityisviestien ynm. lukemiseen jne.KUN samaan aikaan suomessa vaeltaa PAPERITTOMIA tai heitä piilotellaan asuntojen kätköissä,ILMAN RANGAISTUKSIA.

Kokoomus ei kuunnellut Päivi Räsästä 2012 v.kun tämä varoitteli irakilaisten tekemistä lisääntyneistä raiskauksista vaan nämä kok-keskusta pellet leikkasivat suomalaisten sos.turvaa ja sotaveteraanien rahoja ,jotta suomeen palaavat isis-taistelijat saavat traumaterapiaa!!Kokoomus voisi valaist amiksi nämä raiskarit ja lasten tappajat ovat päässeet läpi seulasta,kun kaikki tiedot ja merkit ovat olleet jo viranoamisten tiedoissa.

Oulun kaksi raiskaaja kultapoikaa olivat hekin oikein SPR:N erityisohjelmassa ,eli kotouttamista tehtiin mm.lasten päiväkotikäyntien ynm.avulla jne.näille sipilän ja stubbinkin mainostamille pikkupojille.Ikä 17 v. karu fakta paljasti pojan olevan aikuinen mies ja sotilastaustainen.

Kumma juttu sekin kun suomalaiset pojat ovat lapsia 16 v.asti ja nuorukaisia 17v.jolloin loppuu lapsilisäkin.Oudot ovat herran tiet...

Poliiseja siis lisätään VAHTIMAAN SUOMALAISIA,olihan suomalaiset kokoomuksen ja kaveriensa mielestä SUURIN UHKA suomen sisäiselle turvallisuudelle jo muutama vuosi sitten.Rasistivinkujat ja vihapuhevinkujat älköön vaivautuko kommentoimaan,ei suomalaisia voi pelotella ja uhkailla loputtomiin kenenkään viranomaistenkaan toimesta,kun halutaan vaientaa ja tukkia suut.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Sotilasliitto natoakaan ei kannata kuin 17% suomalaisista(jos enää senkään vertaa) vaikka kokoomus kehui v.2012 kuinka vie suomen natoon ilman "kansalta"kysymättä.Orpo rajat auki politiikka ja turpo tappio vaaleissa se ei natottajia auta.Kuinkas hurisee sipilän,stubbin ja soinin hallintarekisterin piilotteluoperaatioiden ja Kataisen(suomi voisi olla kokeilujen maa)tyypin 1,8 milj.maahanmuuttajan kanssa?

Joko on ovet selällään,kun saitte lakiin 1.4.2019 halpatyövoiman suomeen raijaamisen sos.turvalla elätettävksi aikaan?Ja toki se salakavala sopimus joka väkisin ja kiireellä tätä varten suomalaisten puolesta allekirjoitettiin kyselemättä.

Mitä kuuluu vaalien alla mainostamallenne koronkiskonnan kieltämiselle suomessa?Vai oliko vain vaalikikka jolla ääniä irtosi ajateltiin haalittavan,kuten homojen ääniä viime vaaleissa?

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Tarvitsemme poliiseja jotka "uskaltavat" puuttua selkeisiin lainvastaisuuksiin. Kun lakia ja asetuksia rikotaan valvonnan on oltava asiamukaista myös poliisilla.

Näin asukkaat kirjaavat asioita!!! ”Iso osa Mustanpurontien kaivovesistä on pilaantunut. Syistä tietenkin voidaan kiistellä, mutta osasyy varmasti on Ruduksen suorittamat ylisuuret noin 30 000 k-m3 louhintaräjäytykset, joissa on käytetty räjähdysaineita lähes 20 000 kg. Täysin käsittämätöntä toimintaa”!

Meitä on satoja joilla on omaisuus vaurioitettu satojen tuhansien edestä ja poliisi ei edes kirjaa rikosilmoituksia. Oma kotini myös vaurioitui toistuvasti ja KHO:ta myöten vauriot on vahvistettu louhinnan aiheuttamaksi. Pihapiirimme joka tuhottiin laittomalla räjäytystyöllä on ympäristörikos, joka kohdistui henkeemme ja omaisuuteemme ja alue on tuhottuna edelleen.
Kivilouhimoiden ja murskaamoiden räjäytysaine käyttö, käsittely, varasto, kuljetus ja muu toiminta louhintatyömaita on täysin villiä, vaikka miljoonia kiloja louhijat käyttävät räjähdysaineita vuodessa vastoin lain velvoitteita ja asutuksen vieressä todistettavasti tuhansista kiloista jopa 19 000 kiloon / kerta paukku.
Eikö lainsäätäjän tahto ole, että julkisessa toiminnassa noudatetaan lakia?

http://sanna50.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269170-myo...

Laki vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta annetussa laissa (390/2005) tarkoitetusta räjähteiden valmistuksesta, käytöstä, luovutuksesta, hallussapidosta, varastoinnista, säilytyksestä, hävittämisestä, räjähteiden ja vaarallisten kemikaalien käytöstä erikoistehosteina sekä niihin liittyvistä lupa- ja ilmoitusmenettelyistä sekä valvonnasta.
Mitä teemme direktiiveillä ja lainsäädännöllä räjähteisiin liittyen, koska Tukes ja eri viranomaiset eivät noudata niitä?

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) käsittelee räjähteiden valmistusta ja varastointia koskevia lupia sekä valvoo räjähdevarastoja. Lupa voidaan antaa siksi ajaksi, jonka räjäytys- ja louhintatyö on käynnissä, kuitenkin enintään kahdeksi vuodeksi.
Jos räjäytys- ja louhintatyö on käynnissä kahta vuotta pitemmän ajan, voidaan lupa uusia tarkastuksen perusteella enintään kaksi kertaa vuodeksi kerrallaan. Pitempi aikaisesta varastoinnista on voimassa, mitä pysyvistä varastoista säädetään ja määrätään.

Asia 1. Turvatekniikan keskus;  Tukesilta pitäisi olla ennakkoon haettu lupa räjäytystoiminnalle, mutta turvamääräykset estävät luvan hakemisen. Räjähdysaineen käyttöä ja varastointia saa harjoittaa vain Turvatekniikan keskuksen luvalla.

Asia 2. poliisi;  Poliisia laki edellyttää, kun Tukesin luvat olisi haettu ja myönnetty sen jälkeen laki edellyttää poliisia tarkistamaan varastojen lain mukaisuuden laissa valvonta velvollisuus myös poliisilla: (79 § räjähteiden käyttö), (78 § ilmoitus räjäytystyöstä) ja ( 13 luku 60 § vaatimukset).
POLIISI http://www.poliisi.fi/luvat/ilmoitus_rajaytystyosta

Ensinnäkin poliisin kuuluu huomioida, Tukesilta ei ole lupia eikä niitä asutuksen/ turvamääräyksien vuoksi voi edes saada. Poliisin valvonta vastuuseen kuuluu huomioida lain vaatimukset ja Tukesin ja  poliisin valvontaan kuuluu, että toiminnanharjoittajan on osoitettava, että varasto täyttää vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuuslain (390/2005) yleiset turvallisuusvaatimukset, räjähteiden valmistuksen, käsittelyn ja varastoinnin turvallisuusvaatimuksista annetun asetuksen (1101/2015) vaatimukset ja että varasto on toimintaa koskevien standardien mukainen. Räjähteiden valmistuksen ja varastoinnin valvonnasta annetussa asetuksessa (819/2015) vaatimukset.

Esteellisyys: KONSULTTIEN TOIMINTA Forsit myy räjähteet ja Forsitin omistama konsulttifirma Finnrock kumoaa vauriot.
Vaasan yliopiston tekemässä korruptiotutkimuksessa huomioidaan talovaurioiden tutkimiseen palkattujen konsulttien eturistiriidat. Jos konsultti saa palkan raportin kohteelta, puhuuko hän totta raportissaan?  http://www.uva.fi/materiaali/pdf/isbn_978-952-476-...    Konsulttien käyttö julkisessa hallinnassa. "konsulttien kytkökset"”... Poliisia ei saa tutkimaan  talovaurioita vaan konsultti firma Räjähdetehtaanomistama [yritys] antaa poliisille lausunnon ja poliisi tekee tutkimattajättämispäätöksen. Sivu 47- 48

Poliisin ei kuulu piiloutua räjähdetehtaan konsulttien tekemien mittauksien taakse. Tärinämittarit asentaa räjähdetehtaan Forsitin omistama konsulttifirma Finnrock, joten eikö tämä ole pahasti esteellistä? Tärinämittaukset ovat aivan myös turhia, koska poliisi on paikalla käydessä nähnyt, että ylisuuret räjäytykset ovat tuhansia räjähdekiloja, eivätkä voi olla rikkomatta taloja. Miljoonia kiloja räjähteitä vuodessa asutuksen vieressä käytetään.

Sadat talot vaurioituvat räjäytyksissä ja kaivot tuhoutuvat.
Valtavat talovauriot hoidetaan räjähdetehtaan konsulttien toimesta näkymättömiksi, vaikka asukkaiden taloista hajoaa takkoja, kaakelit lentelevät irti, kivijalat särkyy ja kaivot tuhoutuu jne., kun murskaamoilla räjäytellään.
Satoja tapauksia, joissa Finnrockin konsultit: ”ei voi johtua räjäytyksistä.” Mittarit ei rekisteröi tärinää ja keksitään tuuli tai jokin muu syy. Kuitenkin Oulun puolessa tapahtunut räjäytystyö osoittaa, mitä toiminta on todellisuudessa ja miksi lupahakemuksissa salataan räjäytystoiminta ja siihen liittyvä lainsäädäntö. Räjäytykset todellakin vavisuttavat taloja kilometrien päässä ja ovat maanjäristyksiin verrattavissa kuten seismologian mittauksetkin osoittavat.
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/maa-jarisi-jaalissa-tarina-tuntui-eri-puolilla-oulua/697534/    
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/kuului-tosi-iso-...

Räjähdys havaittiin poikkeuksellisen voimakkaana myös Helsingin yliopiston Seismologian Insitituutin mittauksissa, jossa sen voimakkuudeksi kirjattiin 1.6 magnitudia. Seismologian Instituutista kertoo, että alueelta on tehty räjähdyshavaintoja aiemminkin.

Asukkaiden kohtalo: http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/377100-tass...
Räjähdys oli irrottanut takan seinästä. Sen päivän jälkeen se on ollut käyttökiellossa, Häkkinen kertoo. Vaikka laki edellyttää: Välittömästi työmaalla käytettäväksi tarkoitetun räjähteen valmistusta siirrettävällä laitteistolla saa harjoittaa vain Turvallisuus- ja kemikaaliviraston luvalla. Laki emulsioräjähteiden käytöstä rikotaan kemikaaliturvallisuuslain 58 a §:ssä tarkoitetun siirrettävällä laitteistolla tapahtuvan räjähteen valmistuksen valvontamenettelyjä = laki 390/2005 58 a . Lisäksi laissa poliisin valvonnasta on tarkistettava, poliisi ei tarkista, koska ei ole Tukesin lupaa ja asutuksen vuoksi ei voi edes saada.
http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/377100-tass... –Räjähdys oli irrottanut takan seinästä. Sen päivän jälkeen se on ollut käyttökiellossa, Häkkinen kertoo.

http://sanna50.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266562-raj...

Toimituksen poiminnat