PauliKiuru1 Liikettä, sisua, toivoa

Eduskunta vaatii tiukennuksia kotouttamiseen

 

Vuonna 2015 Suomeen saapui Maahanmuuttoviraston mukaan turvapaikanhakijoita enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Vuoden 2015 loppuun mennessä turvapaikkaa haki 32 476 henkilöä. Tilanne oli suomalaisille viranomaisille haastava. Myös kansalaiset reagoivat asiaan voimakkaasti.

Eduskunnan tarkastusvaliokunnalla on perinne, että se ottaa vaalikauden aikana muutaman keskeisen asian tarkempaan selvittelyyn. Tarkastusvaliokunnan yksimielinen mietintö kotouttamisesta valmistui tammikuussa 2019. Eduskunta hyväksy mietintöön liittyvät kannanotot.

Tiukennuksia halutaan kotouttamisen nopeuttamiseen. Sen on oltava pääsääntöisesti yhden vuoden mittainen. Ei ole perusteltua, että tulkkauspalveluja järjestetään yhteiskunnan varoilla viisi vuotta maahantulon jälkeen, vaikka kielikoulutusta on ollut tarjolla.

Kielikoulutuksen tulokset ovat kirjavia. Vain joka kolmas opintoihin osallistuva saavuttaa tavoitekielitason. Koulutusta on parannettava ja lisäksi on otettava käyttöön kotouttamissuunnitelmaan sisältyvä kielitaitoa mittaava koe.

Valiokunta ja eduskunta edellyttävät myös, että suomalaisen yhteiskunnan toimintatavat, säännöt ja arvot on tunnettava. Myös tämän varmistamiseksi tulee ottaa käyttöön koe.

Lain mukaan vastaanottorahaa voidaan vähentää 20 prosentilla, jos vastaanottokeskuksen asukas kieltäytyy työ- ja opintotoiminnasta. Valiokunnan mukaan näin ei ole kuitenkaan juurikaan tehty. Valiokunta peräänkuuluttaa lisää velvoittavuutta.

Maahanmuuttajan on noudatettava kotouttamissuunnitelmaa. Kotouttamislain mukaan työttömyysetuutta tai toimeentuloa voidaan alentaa, jos suunnitelmaa ei noudateta. Seuranta ja tilastointi on ollut puutteellista. Sitä on parannettava.

Käsittelyaikojen pituus on liian pitkä. Työntekijän oleskelulupahakemuksen käsittely saa jatkossa kestää enintään kaksi kuukautta.

Naisten asema on maahanmuuttajilla ongelmallinen. Naiset tulee asettaa kotouttamispalveluiden erityiseksi kohderyhmäksi.

Pauli Kiuru (kok)
Kansanedustaja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän JanneRantala kuva
Janne Rantala

Vaalit ilmeisesti tulossa?Ainoastaan perussuomalaiset ovat olleet johdonmukaisia tässä asiassa ilman vaalejakin ja ihmisten kannattaa se huomioida.Kunhan vaalit on ohi kokoomus unohti jälleen mitä on luvannut ja ek:n kyykyttäminen jatkuu.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Näitä turvapaikkahakemuksia saa myös tehtailla vaikka kuinka monta, siihen asiaan pitäisi saada äkkiä muutos. Ja eikös joku kokoomuslainen esittänyt eduskuntaryhmille uusintahakemuksien rajoittamisen kiirehtimistä, mutta vasemmistovihreät ja rkp oli vastustanut. Sehän ei toki yllätä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Jaa.Minä taas huomasin että keskustavetoinen Veikkaus on jakanut avustuksia kahmalokaupalla maahanmuuton tukemiseen.Tervetuloa suomeen-ry sai tuhdin taalerimäärän sekin ,joten ei se verorahojen jakelu vokkibisnekseen jne.ainoa rahanlähde ole ollut,eikä ole.

Avaa ihmeessä myös niitä opetushallituksen tutkimustuloksia joiden mukaan maahanmuuttajien oloista ei ole 1990 asti mitään tarkkoja tietoja ei heidän perheidensä nykyisistä eikä menneistäkään.es.seksuaalikasvatuksen tulokset ovat jääneet laihoiksi koska kukaan ei tiedä miten perheissä suhtaudutaan siihen osaalueeseen siellä perheen sisällä.

Suomen kouluihinhan tuli seksuaalikasvatus joka alkaa varhaiskasvatuksesta asti ja jatkuu yläkouluun ja harrastuksiin.Kokoomushan voi selittää miksei sen alkeet eli seksuaalinen itsemääräämisoikeus ole uponnut kokoomuksen ja keskustan suomeen tilaamien "lasten" kalloihin?Kun näitä lapsi on kuitenkin (taustoista ei hajuakaan )yli 32 400 ja lisää haalitaan?

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Ette ole onnistuneet kotouttamisessa, enkä edes usko että tulette onnistumaan kotouttamisessa, koska ette edes tiedä mitä pitäisi tehdä.

Tunnen muutamia Irakista tulleita, eikä heillä ole ollut juuri mitään järjellistä tekemistä 3:een vuoteen. Alkuun oli jonkinmoisia toivonkipinöitä, nyt ei juurikaan. Iso osa porukasta majailee iltaisin RAY:n Pelaamoissa. Siellä heille muodostuu ikäviä velkasuhteita toisilleen. Tämä ei tiedä hyvää kenenkään tulevaisuudelle. Tilanne on olennaisesti huonompi, kuin silloin 2015 kesällä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kokoomuksen kannattaa muistaa että suomessa oli jo 1990 luvulla ,ennen eu-hun liittymistä maahanmuutto epäonnistunut ja pahoin.Kun hallitus silloin sen ITSE MYÖNSI (OLI VIELÄ JOILLAKIN SELKÄRANKAA)niin mihin luulette ongelmien kadonneen?Eu lobbauksen alleko?Ne ihmiset joita tänne haalittiin omaa egoa korottamaan,jätettiin oman onnensa nojaan,kuten sen ajan suur työttömyys syrjäytetyt nuoret ,perheet,lapset jne.

Nyt luulette että halpatyövoima poistaa ongelmat,joit akokoomus-keskusta on kasannut entisten päälle lisää.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Poliitikkojen aina viljelemät puheet maahanmuuttajien kotouttamisesta ovat soopaa ja toiveuni.
Ikään kuin Suomessa ei olisi riittävästi työttömyyttä ja sosiaalikustannuksia, joten niitä hankitaan lisää maahanmuutolla.

"Meille valehdellaan, meille nauretaan, meitä hyväksikäytetään"
https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2017/09/...

2015:
"Maahanmuuttajien työllisyysaste on vain reilut 50 prosenttia"
https://www.kdlehti.fi/2015/03/16/maahanmuuttajien...

"Selvitys: Maahanmuutto nieli yli miljardi euroa budjettivaroja 2016"
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201712182200...

"Keksityt kertomukset ovat erikoisalaamme" – turvapaikanhakijoille kaupataan mukaan nyyhkytarinoita"
https://yle.fi/uutiset/3-8501625

"Nousua jopa 521 % – ulkomaalaisten tekemät seksirikokset kovassa kasvussa"
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/448021-n...

Muiden maiden karvaista kokemuksista ei ole opittu mitään.

"Liittokansleri Merkel: ”Monikulttuurinen Saksa epäonnistui täysin”
https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/103966-liittokan...

"Cameron: Monikulttuurisuus on epäonnistunut Britanniassa"
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/cameron--monik...

"Sarkozy: Vallitseva maahanmuuttajapolitiikka epäonnistunut"
https://yle.fi/uutiset/3-5320951

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Kimmo Sasi on vaatinut sharialain toteuttamista Suomessa ja Petteri Orpo taas todennut että "pakolaisten" motiivien epäileminen on rasismia. Eli eipä näillä kokoomuksen muka-nuivien kommenteilla ole mitään arvoa tai pohjaa - etenkään arvopohjaa. Jos oikeasti olette (erit. Rydman ja Sammallahti, mutta myös Kiuru) sitä mieltä mitä olette niin nouskaa puolueessanne kapinaan! Ihan kuten Halla-ahon siipikin teki PS:ssa. Muuten uskottavuutenne ei ole vain täysi nolla vaan vajoaa jopa pakkasen puolelle. Se että puhuu ja puhuu ei merkitse mitään. Se sen sijaan jos toimii on palkitsemisen arvoista. Ts. toimintaa odotellessa...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Tanskalaisten mukaan kaikki eivät edes halua kotoutua.
Miten siis karsia haluttomat ja heittää heti pihalle ? Näyttää siltä, että kaikissa lähtömaissa on rauhallisia ja rauhattomia alueita. Nyt niitä rauhattomia alueita käytetään tekosyynä Suomessa pitämiseen.
Sillä logiikalla Helsinkikin olisi liian vaarallinen kaikille.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Sehän se iso ongelma juuri onkin, että osa(kuinka suuri)ei halua kotoutua ja se koskee nimenomaan muslimeita. Ja heitähän tänne on viime vuosina paljon tuppautunut.

Ja mistä me tiedämme edes mitä imaamit täällä "opettavat" uskonveljilleen, kehoitetaanko olemaan sopeutumatta "vääräuskoisten" yhteiskuntaan jne.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Maahanmuuttajakieliset radiolähetykset ovat erinomainen kotouttamiskeino.
Australia maailman ainoa maa. jossa on ymmärretty kunnolla maahanmuuttajien kielillä tapahtuvan radio- ja tv-toiminnan merkitys. Sitä varten on olemassa valtion kustantama Special Broadcasting Service (SBS), jolla on radiossa lähetyksiä yli 60 kielellä, niiden joukossa suomi. Tiedän tämän, koska olen asunut Australiassa ja avustanut noita lähetyksiä Suomi-raporteillani jo neljännesvuosisadan.
SBS:llä on myös lähetyksiä tietenkin vaikkapa venäjäksi, www.sbs.com.au/russian ukrainaksi, arabiaksi, somaliksi, kurdiksi jne. Yle voisi ottaa oppia. Omakieliset radiolähetykset ovat erinomainen keino maahanmuuttajien kotouttamiseksi.

Suomi on siis SBS:n yli 60 ohjelmakielen joukossa. Lähetyksen toimittaa Sydneyssä Karl Mattas. Olen avustanut SBS Radiota 1990-luvun alusta alkaen. Tästä voi kuunnella tuoreimman lähetyksen: http://www.sbs.com.au/yourlanguage/finnish/

Ylellä on radiolähetyksiä suomeksi, ruotsiksi, saameksi, karjalaksi, englanniksi ja venäjäksi. Nuo venäjänkieliset ohjelmat ovat äärimmäisen tärkeitä antaessaan suomalaista näkökulmaa Suomen venäjänkielisille ja koko laajan Venäjän väestölle.

Olin tuottajana panemassa alulle noita lähetyksiä v. 1990. Ylellä on myös erinomaiset venäjänkieliset nettisivut: https://yle.fi/uutiset/osasto/novosti/

Mutta missä viipyvät sellaiset kielet kuin viro, somali, arabia, dari, kiina jne? Niitä voisi seurata milloin kullekin sopii Ylen Areenasta, joka on todettu Suomen suosituimmaksi ohjelmanhakupalveluksi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Suomessa kuuluu virokielinen radio.Muista kielistä kohta tuleekin somalikielisille oma äänitorvi,kunhan YLEN oppipoika saa sen luvan ylen myötämieleiseltä hallitukselta.Tämä somali joka maksoi 2000 dollaria kavereineen,jota pääsi Ruotsin kautta suomeen.Ruotsissa kaverit opastivat että Ruotsiin ei KANNATA jäädä,vaan jatkaa lainarahalla Suomeen.Lippu siis ostettiin ja menoksi.

Kaverit hankkivat väärennetyt passit jo ennen Ruotsiin tuloaan ja se kourassa tämä somali marssi (neuvojen mukaan)suomen poliisilaitokselle ja ilmottautui turvapaikanhakijaksi.

Kaverukset ovat käyneet somaliassa lomailemassa,siellä kun ei tarvitse pelätä henkensä puolesta.Yksi oikea toimittaja on taas palannut maahansa ,kuten kuuluukin,ei ole siis tätä kaveriporukkaa hän,vaan oikea toimittaja alkujaankin.

Nykymaailmassa on you tube,facebook ynm.kanavat jota nämä arabinkieliset ynm.käyttävät muiden nettipalvelujen ohella ahkeraan .Ja erittäin hyvin on toiminut kun Afrikassa asti suomi tunnetaan,ja kuten näkyy on jokainen somali ,arabi jne.suomeen osannut ohjeiden mukaan tulla.KELA tarjoaa palvelujaan kaikilla kielillä ja puhelinpalvelu pelaa arabiaa myöten.Veronmaksajien rahoilla sekin.

ns.maahanmuuttoon käytetään jo nyt miljardeja ,joten ylepakkovero ,sen nostaminen tuskin kiinnostaa enää ketään tällaisten ohjelmien takia.Kun suomessa on ongelmia vieläkin siinä,ettei perheissä vanhemmat sopeudu suomalaiseen yhteiskuntaan juuri sen takia etteivät osaa suomen kieltä,kun lapset taas osaavat,on kummallista vaatia rahaa lisää tällaisiin radio-ohjelmiin.YLE pelaa veronmaksajien rahoilla.

Virolaiset oppivat suomen kielen aikoinaan tv ohjelmien kautta,SUOMENKIELISTEN,jotka alkoivat näkymään syrjäseuduillakin.EIVÄT vironkielisten ohjelmien.Suomessa taas kuunneltiin englanninkielisiä radio-ohjelmia aikoinaan.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Ilona Oksanen, #15:
"ns.maahanmuuttoon käytetään jo nyt miljardeja ,joten ylepakkovero ,sen nostaminen tuskin kiinnostaa enää ketään tällaisten ohjelmien takia.Kun suomessa on ongelmia vieläkin siinä,ettei perheissä vanhemmat sopeudu suomalaiseen yhteiskuntaan juuri sen takia etteivät osaa suomen kieltä,kun lapset taas osaavat,on kummallista vaatia rahaa lisää tällaisiin radio-ohjelmiin.YLE pelaa veronmaksajien rahoilla."

Kotouttamisen kannalta tärkeiden maahanmuuttajakielisten radiolähetysten valmistamiseen tarvitaan tietenkin rahaa. Sitä ei välttämättä otettaisi yleverosta vaan joltakin budjetin momentilta. Tuo sijoitus kannattaisi, sillä se johtaisi nopeampaan ja tehokkaampaan kotoutumiseen ja maksaisi siis itsensä takaisin.

Noita maahanmuuttajaohjelmia valmistamaan palkattaisiin maahanmuuttajia, jotka ovat asuneet pitkään Suomessa ja oppineet maan kielen, kultuurin ja tavat. Nämä maahanmuuttajalähetykset poikkeaisivat kuin päivä ja yö noiden lähtömaiden radiolähetyksistä, jotka kuvastelevat lähtömaiden maailmankatsomusta. Omakielisissä lähetyksissä olisi mukana myös suomen ja/tai ruotsin kieltä, jotka tulisivat tätä kautta vähitellen tutuiksi.

Näitä maahanmuuttajalähetyksiä kuuntelemalla saisivat myös kotona lasten kanssa aikaa viettävät naiset tuntuman Suomesta, sen kulttuurista, tavoista ja kielestä.

Matti Simonaho

Kuinka kauan aikaa kotouttaminen voi viedä? Suomella on kokemusta kotouttamisesta 500 vuoden takaa. Osa maahanmuuttajista on kotoutunut ja osa ei. Ne jotka eivät ole kotoutuneet, vaatii että heidän äidinkieltään pakotetaan kaikille Suomalaisille. Edellinen ja siihen yhdistetty eriytymispolitiikka on ajan myötä johtanut siihen että niin suomalaiset kuin maahanmuuttajanuorekin voi huonosti - kaikkine kustannuksineen.

Ruotsissa voi käydä niin kuin Suomessa; Ulkomaa järjestää maahanmuuttajat poliittiseksi puolueeksi jonka kautta se saa valtaa ja vaatii Ruotsille pakko-Arabian. Noh, ei se mitään koska se on väittämän mukaan rikkaus, yhteistä historiaa, ja pakko-Arabian kautta Ruotsalaiset oppivat helpommin muita kieliä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kokoomuksen herääminen realismiin osuu sattumalta juuri ennen vaaleja. Idiootteinako te pidätte kansalaisia ?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Pitävät idiootteina?Eivät pidä vaan tekevät.PELKO vallan menettämisestä koskee koko eu:n eliittiä,siksi sensuurikin keksittiin. No suomalaisista yli 70% EI kannata tätä hallituksen politiikkaa,mutta kun median omistavat nämä kokoomus-keskusta-ja JSN palleilla häärää apupuoleet ja Ruotsalaiset ynm.monikansalliset firmat,niin YLE ns.valtamedia muukin ,antaa sellaisen mielikuvan.

Aivopesukampanjoita ja manipulointia joka alkaa jo siellä neuvoloissa jatketaan koko lasten lapsuusajan ,aikuisuuteen asti.Jollei tehoa saavat vanhemmat tuta nahoissaan perhekuntouksien ja muiden keskustan ja kokoomuksen,vasemmiston,vihreiden jne. bisneksien vaikutukset suvakkien , femakoiden,sadat lastensuojelujärjestöt,ensi-ja turvakodit joista tuli niistäkin perheiden pakkotoimien ja vapauden riistojen vanginvartijoita. ynm.hörhöjen kuntouttavat toimenpiteet.

Muitahan eivät toimenpiteet koske,päämärä on taas kerran se suomalaisten "kouluttaminen"vaikka PAKKOTOIMILLA alistumaan VÄHEMMISTÖJEN vallan alle.Hallitus tietää että kun suomalaiset ovat alistuneet jo aiemminkin lehmänkauppojen takia ,niin kyllä he alistuvat nykin vihapuhe-rasismipolitiikan avulla viimeistään tähän hallituksen eu juoksupoikien ja tyttöjen kulttuurin vaihto-operaatioon.EU kun tarvitsee "yhtenäisen sekarotuisen kansan,jota on helppo hallita"sehän sanotaan jo siellä eu:n alkuperäisessä suunnitelmassa,kun ent.natsit ynm.ja usa yhdessä eu:ta alkoivat luomaan.Saksa,Ranska ,USA
Usa jota ilman ei eu:ta olisikaan ja joka on saanut suomessakin päätäntävallan es.venäjäsanktiot ja eu:n käskyvallan kautta puolustus jne.

Kokoomuksen muistiin pitää palauttaa Afganistanin sota ja se miten sinne sotaan joutuivat suomalaiset RAUHANTURVAAJAT.BTW.Ennen ei suomeen tuotu näiden IKUISUUSSOTIA käyvien maiden sotilaita ,eikä terroristeja,vaan suomesta LÄHDETTIIN Rauhanturvajoukkoihin,EI niitä uskonsotia klaanien ynm.heimosotia jne.tänne raahattu.Tulevaisuudessa suomen pojat ja tytöt on valjastettu sotiin ja konflikteihin joihin suomella ei ennen eu:ta ollut mitään asiaa.Kokoomuksen(sekä keskustan selitystä Turun terroritekoon odottaen..?Ja tottakai näihin Oulun ja koko muun suomen tapauksiin myös.

Tämä suomalaisten syyllistäminen näistä sodista ja Afrikan ynm.maiden nälänhädästä,kurjuudesta, näiden maiden työttömyydestä,sisäisistä ongelmista,naisten raiskaamisista,lasten raiskaamisista,poikien raiskaamisista(USA muuten auttoi valtaan juuri johtajia jotka voittonsa merkiksi raiskasivat poikia ja tarjosivat heitä myös usan korkeille sotaherroille siellä).He jotka kieltäytyivät ja olisivat kertoneet näkemästään ja kokemastaan joutuivat vastaamaan siitä ei näille diktaattoreille vaan usan armeijalle ,jollei heitä erotettu tukittiin suut erottamisen uhalla.Tämä tuli ilmi kun siellä mukana ollut uskalsi avata suunsa,saatuaan ne potkut.

Moni suomalainen ei tiedä että sosiaali ja tervedenhoidon ala ,koulutoimi,armeija jne.kuuluvat saman aatteen alaisuuteen eli suomalaisten ihmisten aivopesun muokkaamislaitoksiin,joiden ainoa tarkoitus on tehdä lammaslaumasta samanmielisten armeija,eli nöyrää mitään kyseenalaistamatonta massaa.Koko suomen "kansaa"kuin ei voi linnaan laittaa MIELIPITEISTÄ,on keinot oltava muunlaiset.Eli se toteutetan siellä mistä ei suomessa saa puhua.Lastensuojelussa (johon sisältyy siis sos-ja terveydenhoito,koulut,harrastukset,armeija jne.)joka ohjaa 0-18v. ihmisten elämiä ja sen jälkeen kaikissa palveluissa mm.TE.stot,KELA jne.ja johon kuuluvat PAKKOTOIMET.Uhkailu,pelottelu,vainoaminen ovat se miekka joka roikkuu niiden vanhempien pään yllä,jotka EIVÄT sopeudu annettuun muottiin,ja näihin "oikeiden" aaatteiden sisään.Eli eu-usa ARVOYHTEISÖN antamiin.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Mitä ilmeisemmin nämä nykyiset hallituspuolueet (ja sosdemotkin kun ovat hallituksessa) pitävät suomalaisia täysin ajattelukyvyttömänä vaalikarjana, tyhjien lupausten vietävinä.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Ne jotka tarvitsevat kotouttamista tulisi kotiuttaa, tämä on osoittautunut mahdottomaksi, eli annettaan muslimien kotiutua rauhassa. Tälle asialle ei ole mitään tehtävissä. He kotouttavat meidät ajan myötä. Miksi olemme menneet rakentamaan ihmisoikeuksia kunnioittavan – siis priorisoivasti – hyvinvointivaltion. Kaikki puheetkin haittamahamuuton lopettamisesta tuomitaan välittömästi rasistisina – tässä suhteessa oikeusvaltio muistuttaa islamilaista autismia, jossa kaikki muutos on kielletty –, joten puristetaan nyrkkejä taskuissa, mutta pidetään mölyt mahassa. Työskentelin 90-luvun alussa Helsingin rautatieasemalla kun somaleita alkoi tulla Suomeen, minulle tuli vaikutelma ettei tässä olleet kyseessä pakolaiset, vaan pikemminkin miehittäjät.

Toimituksen poiminnat